Populær Løkpai

Populær Løkpai

Servings

4

Ingredienser
Paideig:

125 g meierismør
200 g hvetemel
3 ss vann

Fyll:

25 små sjalottløk eller stjerneløk
1½ dl kremfløte
1½ dl melk
4 egg
3 dl revet Jarlsberg, eller annen hvit ost
200 g skinkerester
salt
pepper
muskatnøtt

Fremgangsmеte
Paiform, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 15 minutter (forstek av bunnen)
180 grader C, ca. 30 minutter (med fyllet)

Paiskallet: Smuldre smør og mel.Tilsett vannet og elt sammen
til en jevn deig. La deigen hvile kaldt ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel.Forstek bunnen. Så langt kan vi forberede i god tid.
Fyllet: Skrell løken og kok den i lettsaltet vann ca.10 minutter. Sil av kokevannet. ( Vanlig stor løk kan også brukes, finhakk den og surr den blank i smør i stekepannen.)
Bland fløte, melk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk og skinke i paiskallet og hell osteblandingen over. Stek paien ferdig og server den med en frisk salat til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite