Posjert laks på grønnsakseng

Posjert laks på grønnsakseng

Servings

4

Ingredienser
4 skiver laksefilet, 400-500 g renset vekt
2 dl vann
1/2 terning fiskebuljong

GRØNNSAKER:
2 gulrøtter
200 g sellerirot
1 persillerot
1 purre
ca. 1 dl grønnsaksbuljong, terning
salt/urtesalt

SAUS:
1 dl vann
1 dl tørr hvitvin
1 1/2 ss hvetemel
1 terning fiskebuljong
1 dl husholdningsfløte
1 eggeplomme
salt
pepper

Fremgangsmеte
Skrell og skyll gulrøtter, sellerirot og persillerot
og skjær dem i tynne strimler. Skyll og strimle purren.
Kok opp ca. 1 dl grønnsaksbuljong i en vid kjele og ha i de strimlede grønnsakene. Rør om og la det
koke ca. 5 minutter underlokk. La væsken koke inn.
Smak til med salt/urtesalt. Hold grønnsakene varme.
Lag sausen. Hell vann og vin i en kjele og visp inn melet
Ha i buljongterningen. Kok opp under omrøring og la det
koke ca. 5 minutter ved svak varme.
Rør sammen fløte og eggeplomme og visp blandingen inn i kraften i kjelen. Varm sausen, men la den ikke koke.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply