Priamos´ hjemmelagde kjøttboller.

Priamos´ hjemmelagde kjøttboller.

Servings

5

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
500 g. kjøttdeig
2 ts. salt
4 ts. potetmel
Ca. 1/4 ts. revet muskat
Ca. 1/2 ts. ingefær
Ca. 1/2 ts. pepper
Ca. 4 ss. melk eller fløte
2-3 egg

Dette trenger du til buljongkraften:
Ca. 1 l. vann
2 terninger med grønnsaks- eller kjøttbuljong
Salt
Pepper
Even. gastromat eller sellerisalt

Fremgangsmеte
Rør kjøttdeigen seig med saltet.
Rør deretter inn potetmelet.
Smak til med krydder.
Spe med melk eller fløte, 1 ss. av gangen.
Rør godt mellom hver speeing.
Ha i eggene og rør deigen sammen til den blir fast og fin.

Kok opp vann.
Løs opp buljongterningene i det varme vannet.
Smak til med krydder.
Form små boller av kjøttdeigen med en teskje.
Trekk bollene i den varme buljongen.
Når bollene stiger opp til overflaten er de ferdige.
Prøvesmak på en hvis du er usikker på om de er ferdige.
Server kjøttbollene til f.eks. Pillans grønnsakslapskaus.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply