Servings
4Ingredienser
2 purrer, halvert, skåret i skiver, skylt godt
3-4 grovt hakkede, godt modne tomater
2-3 poteter i terninger
40 g. smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
3 dl vann
en klype safran (eller litt gurkemeie)
litt salt og pepper
litt frisk basilikum
Fremgangsmеte
Smelt smøret i en kjele på svak varme, og ha i potetene som får frese i 5 minutter uten å bli brune.
Ha i purre, og la den frese med i 10 minutter. Rør av og til. Ha i melet og visp ordetlig, spe med melk og vann. Ha i salt, pepper og saffran eller gurkemeie. La suppen trekke under omrøring i 15 minutter.
Kok i mellomtiden de hakkede tomatene til mos på svak varme i en annen kjele. Ha evt. i litt vann. Press tomatene gjennom en sil. Hold tomatmassen varm.
Om ønskelig kan suppen kjøres i blender.
Server suppen med en skje av tomatmassen i, og pynt med frisk basilikum og server gjerne godt brød til.
No Comments