Rå marinerte kamskjell med urtesalat

Rå marinerte kamskjell med urtesalat

Servings

4

Ingredienser
6 stk kamskjell/10 haneskjell
Marinade:
1 stk finhakket sjalottløk
½ ts finhakket hvitløk
½ ts finhakket rød chili
1 stk lime
½ dl god olivenolje
1 ss valnøttolje
½ salt og litt pepper
frisk koriander
friske urter f. eks dill, persille og koriander
salater f. eks lollo rosso, ruccola eller crispie

Fremgangsmеte
Kamskjellene åpnes og renses. Bare den hvite muskelen benyttes. Rogn/melke kan tas vare på og brukes i andre retter. Legges i kaldt vann i 15 minutter, tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til den skal brukes.
Marinade
Chilien has i en skål sammen med sjalottløk og hvitløk. Det grønne limeskallet raspes av, over i samme skål som sjalottløk, hvitløk og chili. Press lime og ha limejuice, olivenolje og nøtteolje sammen med løk- og chiliblandingen. Smakes til med salt, pepper og frisk koriander.
Urtesalat
Et utvalg av salat og friske urter renses, skylles godt og legges på kjøkkenpapir som trekker vann. Kamskjellmusklene skjæres i tynne skiver og fordeles på hver tallerken. Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten. Anrett salaten på hver tallerken. Kvern litt sort pepper over kamskjellene rett før servering.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite