Saltbakt torsk med basilikumsaus

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Servings

4

Ingredienser
ca. 800 g benfri torskefilet med skinn
200 g havsalt
1 ss smeltet smør

Basilikumsaus:
50 g smør.
4 dl god fiskekraft/buljong.
2 dl tørr hvitvin
2 hvitløkbåter.
1 potte basilikum.
ca 2 dl fløte.

4 små skiver spekeskinke
12 stenfrie oliven
1 hakket rød paprika.

Fremgangsmеte
Forvarm ovnen til 150 grader.

Rens evt. fisken og skjær i 4 pene stykker.
Legg dem på en seng av havsalt og skinnsiden ned i langpannen.

Bakes i ovnen ca. 8 minutter. Legges over på
bakeplate med skinnsiden opp. Salt og peprelett og pensle med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering.

Til sausen tar man sjalottløk i smør i en kjele. La den surre noen minutter, skal ikke ta farge. Tilsett kraft,hvitvin, hakket hvitløk. La alt få koke godt sammen(reduseres). Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper. Ha sausen i en food processor og kjør
den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Varm sausen godt opp under visping.

Fordel oliven og paprikahakk midt på fire tallerkener.
Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinke pent på til slutt.

Serveres med
nykokte poteter eller pasta.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply