Servings
4Ingredienser
ca. 300 g fryste, rå scampi uten skall
1 løk
1 stor hvitløkbåt
1 chilipepper
1 gul paprika
1-2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
1-2 ss blanding av sitronsaft og flytende honning
1 ½ dl tomatpurre
Smak til med:
salt og pepper
Tilbehør:
kokt ris og baguetter
soyasaus
Fremgangsmеte
Rens scampiene fri for skall og snitt langs ryggen slik at du fjerner den mørke randendette fører også smaken av krydderet inn i scampien
Rens og skjær grønnsakene i små biter.
Bland tomatsausen med sitronsaft, soya og honning.
Varm opp oljen i en stekepanne med høye kanter eller i en wok.
Legg i de tinte scampiene og løken.
Fres det på sterk varme i noen minutter.
Tilsett paprika og chilipepper og fres det ytterligere et par minutter.
Hell i tomatsausblandingen.
La det hele koke opp og småputre på svak varme under omrøring i 1-2 min. Smak til med salt og pepper.