Sesambakt laks, hvitvinsaus og wokede grønnsaker

Sesambakt laks, hvitvinsaus og wokede grønnsaker

Servings

4

Cook

1 hr

Ingredienser
1kg Laksefilet
1 pk sesamfrø
smør til steking

saus;
4dl god fiskekraft(terninger går greit)
1,5 dl hvitvin
1/2 løk
1 pk fløte
1dl østerssaus (kan sløyfes)
salt og pepper

gulrot
rødløk
purreløk

Fremgangsmеte
Smelt smør på god varme, salt og pepper på laksebitene, og rull de i sesamfrø. Stek ca 30 sek på hver side, og legg i en ildfast form.
saus; fres finhakket løk i klarnet smør(60-70g)
tilsett vin og reduser, tilsett østerssaus og fløte, tilsett maizena. Tilsett en “god” klump smør før servering.
Kutt grønnsakene i “julienne”, lange fine biter, tilpasset woking.. Wok i god olje ca 2-3 min. salt og pepper.
Sett fisken i ovnen på ca 180c, i ca 12m. (høyere temp, kortere tid, og vica versa)

Mandelpotet er godt følge!
Lykke til… Dette er kjempegodt!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply