Servings
4Ingredienser
800 g skinn- og beinfri laksefilet
400 g skrelte epler
saft av 1 sitron
2 dl fiskekraft (oppskrift under)
1 dl kremfløte
15 g smør
1 1/2 dl eplesider (evt. eplesaft)
salt og nymalt hvit pepper
eplesidereddik
Serveres med grønnsaker eller salat og poteter etter smak.
Fremgangsmеte
Skjær ca. 50 g epler i pene terninger som garnityr til sausen, ha på litt sitronsaft og sett dem i kjøleskapet.
Kutt resten av eplene i skiver og ha dem i en kjele. Tilsett resten av sitronsaften, fiskekraft og fløte og kok det hele sammen i ca. 10 minutter.
Mos epleblandingen til en jevn saus i hurtigmikser. Sausen skal være ganske tykk på dette stadiet. Sett den kaldt til den skal brukes.
Forbered det tilbehøret du vil servere til.
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Porsjoner fisken i fire stykker og krydre dem med salt og pepper. Legg fiskestykkene i en smurt kjele og tilsett sideren. Ha på lokk og sett det hele i den varme stekeovnen. Tiden er avhengig av fiskens tykkelse, men beregn i utgangspunktet 20 minutter.
Når fisken er ferdig, heller du sideren fra kjelen over i eplesausen og gir den et oppkok. Vurder tykkelsen og smak til med salt, pepper og eplesidereddik. Bland epleterninger i til slutt.
Anrett fisken sammen med sausen og tilbehøret.