Sitrongress-suppe med reker

Sitrongress-suppe med reker

Servings

4

Ingredienser
175-225g rå reker eller scampi (kokte går bra, men ha dem i helt til
slutt, da reker fort blir seige av koking)
625ml lett fiskebuljong
2 tykke sitrongress, fint kuttet
3 spiseskjeer limesaft
1 spiseskje fiskesaus (thai/viet-typen)
3 kaffir limeblader (sure blader av forskjellige varianter kan brukes)
1/2 rød chilli (jeg bruker en hel) uten frø, finsnittet
1/2 grønn chili uten frø, finsnittet
1/2 teskje knust palmesukker (brunt sukker går bra)
masse korianderblader som garnityr

Fremgangsmеte
Skrell rekene eller scampiene. Varm olje i en wok eller jerngryte og stek rekeskallene til de skifter farge (gjelder ikke hvis du bruker kokte). Rør godt.
Rør inn buljongen og la det koke opp og putre i 20 minutter. Sil av buljongen og fjern rekeskallene fra woken. Hell buljongen tilbake. Ha i sitrongress limesaft, fiskesaus, limeblader, chilier og sukker. Småkok i 2 minutter.

Ha i rekene/scampiene og varm opp uten koking (just below simmering point) 2-3 minutter til rekene/scampien er ferdig. Ha på koriander og nyt.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite