Sjokoladekake for to

Sjokoladekake for to

Servings

2

Ingredienser
150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl hvetemel

Trøffelfyll:
1 ½ dl kremfløte
2 ss smør
200 g mørk sjokolade
½ dl ristede pinjekjerner

Fremgangsmеte
En svært mektig, men kjempegod kake. Ta et stykke til kaffen, eller bruk den som dessert.

Hjerteform eller rund form, ca. 1 ½ liter
I stekeovnen: 175 °c ca. 20 minutter.

Smelt smøret i kjele, ta dem av platen. Rør i sukker, kakao, vaniljesukker og eggene, ett av gangen og til sist hvetemelet. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i nederste del av ovnen. Lag fyllet mens kaken stekes. Kok opp fløten sammen med smøret og trekk den av platen. Del sjokoladen i biter og rør det i fløten. Sett blandingen i fryseren ca. 1 time til det er ca. halvstivnet. Fordel det på den stekte, avkjølte kaken. Ha de ristede pinjekjernene på toppen. La kaken stå kjølig minst 1 time før servering. Skjær tynne skiver, kaken er utrolig mektig.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite