Servings
4Cook
1 hrIngredienser
De Fire Store:
Halv purreløk
En stor løk
3 Gulrøtter
1/3 Sellerirot
100gram margarin
1,2 liter vann
50gram hvetemel
en boks tomatpure
2 dl matfløte/fløte
div. krydder
2-3 terninger grønnsaksbuljong
macaroni eller hardkokte egg om ønskelig
Fremgangsmеte
De fire store grønnsakene, kutter du opp i biter og koker dem i vannet i en halv time.
Så siler du av vannet og har det oppi et litermål eller lignende. Grønnsakene er ikke mer til bruk, så de kan kastes.
Smelt margarin i en kassarolle, og tilsett hvetemel og rør. Best å bruke en ballongvisp!
Tilsett tomatpuren, og litt og litt av grønnsakskraften du lagde først. La dette koke opp, rør ofte.
Tilsett buljongen og det krydder du vil smake til med.
Ha tilslutt i matfløten.
Hvis suppen er litt tynn, bare jevn ut med litt maizena, husk å bland maizenaen ut i litt vann FØR du tar det i suppen, ellers klomper det seg.
No Comments