Skogsgryte

Skogsgryte

Servings

4

Ingredienser
700 g benfritt storfekjøtt
smør/margarin til steking

1 løk
2-3 gulrøtter
1 persillerot
5 knuste enebær
ca. 4 dl kraft/vann
6-8 sjampinjonger
5 ss rømme
1 dl melk
1 ss hvetemel
2 ss solbærsaft
salt og pepper
timian

Fremgangsmеte
Skjær kjøttet i terninger og brun det i varm panne med smør og ha det over i en gryte. Skjær gulrøtter og persillerot i skiver, løken kan brukes hel eller deles i to. Brun lett i pannen og tilsett gryten. Knus enebær og tilsett i gryten med vannet. Kok opp og la trekke ved svak varme i ca. 30 minutter. Brun soppen og tilsett i gryten sammen med rømme, solbærsaft, salt, krydder og jevning (hvetemel rørt ut i melk). La alt få et oppkok og la det trekke i ca. 5 minutter. Serveres med kokte poteter og rørte tyttebær.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply