Slankerens pai med grønnsaker

Slankerens pai med grønnsaker

Servings

4

Ingredienser
Bunn:
2 dl hvetemel (gjerne 50% grovt hvetemel)
60 g meierismør
100 g ( 1 dl) cottage cheese eller kvarg

Fyll:
150 g brokkoli, i små buketter
150 g sopp, i skiver
250 g purre, finsnittet
2 ss meierismør
3 egg
1 dl lettrømme eller yoghurt naturell
3 dl cottage cheese eller kvarg
1 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts revet muskat
1/4 ts kajennepepper
2 ss sennep
2 dl lettere Jarlsberg, revet

Fremgangsmеte
Rund form ca. 22-24 cm i diameter
I stekeovnen: 225 grader C til forstek av paien ca. 10 minutter
200 grader C til hele paien i ca. 30 minutter
Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen.
Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har “falt sammen”.
Bland sammen egg, rømme/ yoghurt, cottage cheese/kvarg og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien og server den varm med en grønn salat til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply