Smaksrik pepperonipizza

Smaksrik pepperonipizza

Servings

4

Ingredienser
300 g hvetemel
1 pose tørrgjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 klype salt
1 klype sukker
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 boks tomatpuré (ca. 100 g)
3 finhakkede hvitløksbåter
1 ss olivenolje
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts sukker
1/2 ts chilipulver/spanskpepper
salt
pepper
1 pakke pepperonipølse
1 løk i skiver
1 rød paprika i skiver
6-8 friske sjampinonger i skiver
250 gr revet Norvegia
1 dansk fetaost i skiver

Fremgangsmеte
Bland hvetemel, salt, sukker og tørrgjær. Bland olivenoljen i det lunkne vannet og rør dette inn i melblandingen. Tilsett mer væske eller mel dersom deigen er for fast eller løs. Når deigen er glatt, settes den til heving 30-45 minutter.

Lag pizzasausen (den skal ikke varmes) ved å blande hakkete tomater og tomatpuré i en skål.
Tilsett olivenolje, hvitløk og krydder.

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en tynn pizzabunn som skal dekke en stekeplate. Legg bakepapir på stekeplaten før du legger pizzabunnen oppå. Spre den kalde pizzasausen over deigen. Dekk deretterpizzaen med pepperonipølse, paprika, løk og sopp. Strø den revne osten over og legg skivene med fetaost på toppen.
Stek pizzaen nederst i stekeovnen på 250 grader i ca. 20 minutter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply