Smørbrødkake

Smørbrødkake

Servings

8

Ingredienser
1 rundt brød.(Brød stekt i 24 cm rund kakeform

500 g røkelaks
1/2 dl vanlig sennep
1 ts fransk sennep
2 ts. sukker
1 dl olivenolje
3/4 dl lettrømme
2 epler
3/4 dl hakket dill eller persille
smør
strimlet issalat

Pynt:
2 dl crème fraiche
1 ts sennep
7-10 ss majones
ev. litt salt
noen dillkvaster
1 sitron

Fremgangsmеte
Fisken (ca. halvparten )
skjæres i småbiter elle fine strimler.Resten er til pynt. Rør sennepen sammen med sukker. Spe med oljen litt etter litt under krafteg pisking.Vend lettrømmen forsiktig inn i sausen. Skrell eplen og skjær dem i bitte små terninger og bland dem inn i sausen sammen med dill/persille og laksestrimler. Del brødet på langs i 3 deler.
Strimle og skyll salaten. La den renne godt av. Ha litt smør på 2 av bunnene og dekk begge med salat. Fordel laksesalaten over den grønne salaten og legg delene oppå hverandre med den siste delen på toppen.
Pyntingen:
Rør alle ingrediensene sammen til en krem som strykes på sidene og toppen av kaken. Dekk sidene med med lakseskiver og legg resten av laksen på toppen, gjerne i fint mønster ( tekanter/ firkanter eller lakseroser )sammen med dillkvaster.Sitronbåter serveres til og gjerne pepper.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply