Snøfrisk sennepsørret

Snøfrisk sennepsørret

Servings

4

Ingredienser
1 hel ørret, fileter selv
1,5 – 2 kg eller 2 store ørretfilet
(uten skinn og ben) ca. 1 kg
½ eske snøfrisk med dill
mild sennep (bordsennep)
frisk dill
smør/olivenolje
salt

Til saus:
50 g smør
100 g seterrømme
og kraft fra fisken

Fremgangsmеte
Still stekeovnen på 180 grader.

Smør et folieark med olivenolje eller smør,
og legg den ene fileten på med innsiden opp.
Fordel snøfriskosten over og ha på noen gode
dillkvaster. Smør den andre fileten med sennep
i et tynt lag. Legg denne oppå, slik at filetene blir jevnt
lagt sammen og halene “stemmer”. Legg et par dillkvaster rundt fisken og pakk sammen til en tett foliepakke. Settes på rist med skjøten opp. Legg risten over langpannen med litt vann i. Settes inn i den varme ovnen. Ovnstiden er 25-30 minutter.

Smelt smør til sausen i en kjele. Rør rømmen ut
i smøret når det har smeltet. Ikke la sausen få koke. Ta vare på kraften i folien og hell det i kjelen. Visp sammen og varm sausen nesten til kokepunktet.

Serveres med pasta eller poteter, og kokte grønnsaker, revne gulrøtter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply