Spinatpletter

Spinatpletter

Servings

4

Ingredienser
250 g dypfrysr spinat
2 ss finhakket persille finhakkede løk
2 egg
3-5 ss melk
3 ss rømme
1 ss smeltet, usaltet smør
120 g mel
salt og pepper
1/4 ts muskat
olivenolje
2 1/2 dl seterrømme
200 g lakserogn

Fremgangsmеte
Vri ut overflødig vann fra spinaten og bland inn persille og løk. Pisk eggene i en stor bolle, tilsett melk, rømme, smeltet smør og bland godt. Rør inn mel og smak til med muskat, salt og pepper. Vend inn spinatblandingen. La alt hvile i en halv time. Varm olivenoljen i stekepannen og stek 1 ss av spinatrøren – noen få om gangen. La dem stekes gylne. ca 2 min. på hver side. Avkjøles på fat. ved servering legges en klatt rømme på hver pless, med en liten skje lakserogn på toppen.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite