Steinbit i wok

Steinbit i wok

Servings

4

Ingredienser
800 g steinbitfilét
1 dl olivenolje
150 g broccoli buketter
1 liten gulrot
150 g kinakål
2 dl purre/vårløk i biter
1 ts finrevet frisk ingefær
1/2 – 1 rød chili
2 hvitløkbåter
1 løk
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts “Fem-krydder”- om du har
1/2 ts maisennamel
salt og pepper

Tilbehør:
Ris, gjerne jasminris

Fremgangsmеte
Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Broccolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver.

Fiskefiléten skjæres i terninger ca 3×3 cm, pass på at alle bein er fjernet. Varm oljen i en wokpanne til den ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over.

Stir-fry (stek raskt) broccoli, gulrot, kinakål og purre 2 -3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stir-fry deretter løk, hvitløk, ingefær og chili 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med “fem-krydder” ev salt og pepper.

Hell sausen over fisken og grønnsakene. Fem-krydder er en kinesisk krydderblanding som du får kjøpt i internasjonale butikksenter. Det kan sløyfes eller du kan prøve andre krydder.

Tips til risen:
Surr risen i litt olivenolje og ha en fiskebuljongterning i kokevannet.
Tilsett 1/2 dl grovhakkede hasselnøtter når den er ferdig.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply