Steinbit med potetskorpe og linser

Steinbit med potetskorpe og linser

Servings

4

Ingredienser
4 steinbitstykker
4 store mandelpoteter, vasket, skrelt og kuttet
i fine strimler, saltes med seltin, blandes
100 g usaltet smør
10 g selleri, skrelt og skåret i terninger
10 g bacon, skåret i strimler
10 g sjarlottløk, skrelt og skåret i terninger
10 g purre, vasket, skrelt og skåret i terninger
10 g gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
1 ss strimler av appelsin – og lime skall 50 g linser
4 ss olje (nøytral)
1 ts tomatpure
1 ts sennep
1 ss balsomico – eddik
4 stk. kapers
2 cl portvin
3 dl kraftig hvitvin
2 ss seltin
1/2 ts nykvernet hvit pepper

Fremgangsmеte
Linsene forvelles i ca. 3 minutter i lettsaltet vann, skyll av. Oljen varmes i kjele, ha i bacon, løk, purre, gulrøtter og selleri. Stekes lysebrune. Tilsett linser, tomatpure og resten av ingrediensene. Ha i portvin og reduser under lokk. Linser og hvitvin has i, mørkok linsene. Rør i det myke smøret tilslutt.

Steinbitstykkene saltes, legg potetstrimlene på toppen. Stek det hele forsiktig i smør på begge sider til potetene får en lysebrun farge.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply