Sur-søt kylling i wok

Sur-søt kylling i wok

Servings

4

Ingredienser
500 g kyllingbrystfilet
4 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
4 båter hvitløk i tynne skiver
1/2 agurk i skiver
1/2 blomkål i små buketter
2 løk i store flak
4 små gulrøtter i skiver
2 paprika i biter
2 tomater i båter
2 ss sukker
2 ss tomatpuré
1-2 ss eddik
3 dl vann
1 ss potetmel
1-2 ts fiskesaus eller salt og evt, litt pepper

Fremgangsmеte
Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt. Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmeljevningen (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt) og pepper før servering. Pynt med tomatrose og koriander. Serveres med 125 g kokt ris per porsjon.

Kcal per porsjon: 400
Kilde: Grete Roede

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply