Sushi rull

Sushi rull

Servings

4

Ingredienser
5 dl kokt grøtris eller sushiris
6 Nori tang
½ agurk,
1 mango
200 g renskåret oppdrettslaks eller ørret
soyasaus
wasabi
syltet ingefær

Fremgangsmеte
Kok risen i vann etter anvisning på pakken. Den skal være myk og klebrig. Skjær laksen/ørreten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som laksen.

Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en ball ris som du klemmer utover tangen. Legg fisk og agurk ev mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap.

Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat. Rør ut lit wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å rense smaksløkene.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite