Sweet & sour svinefilet spesial

Sweet & sour svinefilet spesial

Servings

4

Ingredienser
ca. 450 g svinefilet
vegetabilsk olje til steking
1 stor løk i skiver
1 stor gulrot i skiver
2 røde paprikafrukter i strimler
1 grønn paprika i strimler
1 ts knust ingefær
1 ts knust hvitløk
ca. 4 ss Sweet & Sour saus
1 ss Chili Garlic saus
1 ts sherry (eller risvin) til koking
40 g maisenna
½ ss Sesamolje

Fremgangsmеte
Skjær kjøtt i biter/strimler (ikke for små). Legg kjøttet i en bolle og la det marinere i soyasaus, sherry og sesamolje en stund. Bland alt godt sammen og tilsett maisenna. Bland igjen.
Kutt opp grønnsakene (ikke for smått) før du varmer opp woken med litt vegetabilsk olje. Den skal være skikkelig varm! Stek kjøttet ca. 3 minutter mens du rører hele tiden. Legg det over i et dørslag så overflødig olje renner av.

Ha woken tilbake på platen og la den bli svært varm igjen. Uten mer olje, tilsettes knust ingefær og hvitløk. Ha løk i og stek ca. 30 sekunder.
Tilsett grønnsakene, de som trenger lengst tid først, så de andre etter hvert. Etter at alle grønnsakene er i, heller du på 2-3 ss vann.

Etter at alt er stekt ca. et minutt, has kjøttet tilbake i woken. Stek et minutt til. Tilsett sausene som er oppgitt til den retten du lager akkurat nå. Bland godt og stek ca. et minutt til.
Sjekk at grønnsakene er passe til servering ved å stikke en tynn, spiss kniv i noen av bitene. Kniven skal gå lett gjennom.

Server herligheten rykende varm med kokt ris eller nudler til.

Vel bekomme!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply