Syltet Laks

Syltet Laks

Servings

4

Cook

20 min

Ingredienser
9 dl vann
1 dl eplejuice
1 dl 7% eddik
1dl Eplecider eddik 5%
3 ss grovt salt
1 ss Hvit hel pepper
1 Luabærblad
1 Sitron (deles i båter)
1 Lime (deles i båter)
1 Eple (deles i båter og fjern kjernehuset)
1 Løk stor (Kepa) (skrelles og deles i båter)
1 bit fersk Ingefær (skrelles)
800 gram laksefillet

Fremgangsmеte
Kok opp laken med med alle ingredienser i, trekk den unna platen og la den små koke/trekke i 15 minuter legg i laksefillet (uten skinn og ben) og la den trekke til en ny lake er kokt. Med de samme ingredienser i. Legg så lasksen i den nye laken la den stå kjølig natten over (den kan så ligge i laken 1 uke)

Saus til servering kan være:

Majones blandet med appelsinjuice og moltesyltetøy.

Majones blandet med appelsinjuice og tyttebærsyltetøy.

Solveigs fiskesaus
1 boks Seterrømme, 1 pose Ekte Majones, 1ss revet løk, 1ss sukker, 10 dåper Tabasco, 1 ts HP saus og 1 ts Warchiresaus.

Seterrømme blandes med litt sukker og sennep kanskje 1 ss cogniac

Pisket Seterrøme med sukker

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite