Servings

8

Ingredienser
(16 – 18 stk.)
25 g gjær
3 1/2 dl vann
1/2 ts salt
1 ts sukker
50 g smør
ca 500 g hvetemel

50 g halvsmeltet smør

Fremgangsmеte
I stekeovnen : 250 ° C, 12-15 minutter

Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet, og skjær 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply