Tiramisu- Italias nasjonaldessert

Tiramisu- Italias nasjonaldessert

Servings

4

Ingredienser
Fingerkjeks:
2 eggehviter
50 g sukker
2 eggeplommer
45 g potetmel
30 g hvetemel

Ostekrem:
6 eggeplommer
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 beger (375 g) Snøfrisk eller kremost naturell
1 beger (2 dl) crème fraîche
2-3 ss sterk kaffe
2-3 ss portvin eller likør
ca.1 ss kakaopulver
ca.1 ss melis

I stekeovnen: 200 ° C, ca. 5 minutter (fingerkjeksene)

Fremgangsmеte
Lag fingerkjeksene. Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum. Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret. Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i melet og bland forsiktig. Dekk stekeplaten med bakepapir,
sprøyt massen i ca. 1 cm. lange striper og stek kjeksene.
Lag ostekremen. Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en jevn krem og
bland den med eggedosisen. Rør sammen kaffe og vin eller likør.
Bland kakaopulver og melis i en sikt.Kle en brødform innvendig med plastfolie. Dekk bunnen med kjeks. Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over.Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen, legg et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding og tilslutt resten av
ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen. La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.
Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfoliet og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite