Servings

8

Cook

3 hr 30 min

Ingredienser
Surdeig:
100 g Fint rugmel
100 cl Vann (lunkent)
1/2 pk Tørrgjær

Brød:
4 dl Vann (lunkent)
1 ss Salt
3 ss Sukker eller honning
1/2 pk Tørrgjær
1 kg Hvetemel

Fremgangsmеte
Surdeig:
Dette er egentlig litt juks, men fungerer som bare det! Bland sammen mel, vann og tørrgjær i en beholder du har lokk til. Eventuelt ha en asjett over. Pass på å ha over dobbelt så mye rom til overs, ellers blir dette grisete! Sett bort over natten, eller til hevingen har lagt seg, og massen er seig og lukter sur gjær.

Vil du bake mer med surdeig (pizzabunner blir helt genialt bra med det), blander du vann og mel oppi beholderen med restene av surdeigen og setter bort til hevingen er over. Kan stå en uke eller to i kjøleskap.

Brød:
Rør ut surdeigen i lunkent vann, gjerne litt varmere enn de vanlige 37 gradene. Bland i salt, sukker og tørrgjær, og ha melet i til slutt. (Her kan man ha i smeltet smør eller olje for bedre holdbarhet, eller rømme for smak. Eventuelt annet snask.) Kna!

Deigen skal bli smidig, og ørlite klissete. Form to pølser og ha rett på plate, dekt med bakepapir. Sett til heving i ovnen, uten varme, men med et fat med varmt vann. Hev til ca dobbel størrelse og ta ut.

Varm ovnen til 200 grader og stek brødene i 30-40 min. De skal høres hule ut om du banker under dem, men pass på! De er varme…

La brødene kjøles ned innpakket i kjøkkenhåndklær. Gratulerer! Du har nå to fantastiske brød til toast!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply