Torskegrateng

Torskegrateng

Servings

5

Ingredienser
2 kg torsk
1/2 l melk
2 ss smør
3 ss hvetemel
1 beger creme fraiche
(evt. seterrømme)
1 boks Lofotpostei
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 pose blandede grønnsaker
(fra frysedisken)
griljermel
salt og hvit pepper

Fremgangsmеte
Rens fisken, skjær i stykker og la den trekke gjennom. Tid etter tykkelse. Husk saltet vann. La fisken få avkjøle i vannet. Ta den opp med hullsleiv og rens den helt.

Kok opp melk til sausen. Smelt smør i en annen kjele og tilsett hvetemel. Rør godt. Spe med melken under kraftig omrøring til alt jevner seg (uten klumper) til en fyldig hvit saus. La den koke minst 5 minutter til melksmaken er borte. Tilsett begeret med creme fraiche og Lofotposteien. Røres godt godt inn i sausen. Så røres eggeplommene inn – èn om gangen. Bland inn tinte grønnsaker og fiskestykkene. Ha alt over i en smurt, ildfast form. Dryss over griljermel. Settes inn i varm ovn og stekes som angitt. Server herligheten med kokte poteter og smeltet smør

Stekes i 20-25 minutter i 200 gr varm ovn.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply