Tyttebærbrød

Tyttebærbrød

Servings

4

Ingredienser
2 kg sammalt mel
500 g hvetemel
4 dl havregryn
4 ts salt
4 ss olje
4 ss sirup
6 dl tyttebærsyltetøy
6 dl melk
8 dl vann
75 g gjær

Fremgangsmеte
Bland alt det tørre i bakebollen.
Bland vann og melk og varm til det er fingervarmt, ca. 45 º C.
Rør ut gjæren i litt av den lunkne væska.
Lag en grop i melblandingen og tilsett gjærblandingen. rør litt.
Bland sammen olje, sirup, syltetøy og resten av væska.
Elt deigen godt.
Dryss litt mel over, dekk bakebollen med en plastpose og sett den lunt til heving, ca. 1 time.
Kle 4 brødformer med bakepapir.
Bak ut brøda og legg dem i formene.
Etterhev i 30 – 40 minutter.
Steik brødene på plate på nederste rille ved 200 º C i ca. 1 time.
Legg papir over brøda i ovnen hvis de blir for fort brune.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite