Urtespekket, fersk lammerull

Urtespekket, fersk lammerull

Servings

4

Ingredienser
1 hel lammeside med ribbe og slagside
vann
salt og nykvernet hvit pepper
2 hvitløkbåter
2 rødløk
1 rød paprika
300 gram medisterfarse
1 ss frisk timian
1 bunt persille
1 ss frisk estragon
lammekraft

Fremgangsmеte
1. Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett.
2. Legg bena i en gryte og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La trekke i ca. en time og sil av kraften.
3. Brett ut lammesiden med kjøttsiden opp. Gni kjøttet med salt og pepper.
4. Finhakk hvitløk, løk, paprika og urter og bland det med medisterfarsen. Spre over kjøttet. Rull sammen og pakk inn i et kjøkkenhåndkle. Surr utenpå med bomullstråd.
5. Legg rullen i en gryte. Kok opp kraften og hell over. La trekke i 3/4 time.
6. La rullen avkjøles i kraften før den legges i press natten over.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite