Urtestekt kalkunbryst

Urtestekt kalkunbryst

Servings

5

Ingredienser
1 stk marinert kalkunbryst
smeltet smør
salt og pepper
3 ss hakkede urter,
f.eks. estragon, rosmarin, timian, persille osv.

Hasselbackpoteter:
8-10 poteter
smelet smør til pensling
4 ss revet ost
1 ts salt

Fremgangsmеte

Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Dryss over rikelig med hakkede urter. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovn ved 160 °C i ca. 40 minutter.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, men ikke tvers igjennom. Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene med den skivede siden opp i en ildfast form. Pensle med smeltet smør og stek potetene sammen med det innbakte kalkunbrystet (samme steketid). Dryss over revet ost, over hver enkelt potet når det er igjen ca. 5 minutter av steketiden.

La pakken med kalkunbrystet ligge å hvile ca. 15 minutter før det skjæres opp til servering.

Server urtestekt kalkunbryst med for eksempel smørdampet sopp og grønnsaker (se oppskrift i kokeboken)

Tips
Kalkunbryst er enkelt å skjære fra en hel kalkun. Av lårene kan du lage en god gryte og av skrog, vinger og plukkjøtt kan du lage ei god suppe. Alt av én kalkun!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply