Urtetorsk

Urtetorsk

Servings

4

Ingredienser
ca. 600 g ren torskefilet
salt og pepper
½ sitron
4 ss hakket dill
3 ss hakket persille
1 ts karri
1 hakket hvitløkbåt
god olivenolje

PAPRIKASAUS:
250 g rød paprika, 1 finhakket sjalottløk, 1 ss smør,
salt og pepper, 1 ½ dl fiskekrfat/buljong og en skvett tørr hvitvin

Fremgangsmеte
Til sausen stekes finhakket sjalottløk i smør til den er myk og blank. Tilsett renset, hakket paprika, salt og pepper.

Hell i kraft og vin og la det koke opp. Får putre videre over svak varme til paprikaen er helt myk. Bruk en
stavmikser og kjør sausen litt glatt. Smak til med krydder.

Bland sammen sitronsaft, dill, persille, karri og hakket hvitløk. Bred det utover en fjøl. Torskefilet uten skinn
skjæres i porsjons-stykker. Dryss på litt salt og pepper.
Vend fisken i urtepaneringen, prøv å dekke. La den ligge
litt på tørt underlag. Bakes i ovn ved 180-200 gr i ca 8 minutter. Server urtetorsk med paprikasaus og stekte poteter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite