Varm tomatpai

Varm tomatpai

Servings

4

Ingredienser
Paideig:
3 dl hvetemel
125 g smør
1-2 ss vann
litt salt

Fyll:
600 g tomater
2 løk
smør
frisk timian
salt og pepper
2 dl kremfløte
2 egg
100 g revet gul ost

Fremgangsmеte
Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen og la den hvile i kjøleskapet en halv times tid. Trykk ut deigen i en smurt paiform og forstek paiskallet i ovnen i 10-15 minutter på 175 grader C. Rens og hakk løken og stek den til den er blank i stekepannen. Smak til med salt og pepper. Dekk paibunnen med løken. Skjær tomatene i skiver og fordel dem over løken. Hakket timian over. Visp sammen egg, kremfløte, litt salt og pepper og den revne gule osten, og hell det forsiktig over tomatene/løken. Stekes i ca. 30 min. til på 175 grader C til fyllet har stivnet og paien er gylden og fin.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply