Servings
2Cook
45 minIngredienser
Risplater eller vårrulldeig
1 paprika
En bunt vårløk
2 gulrøtter
hvitløk
5 champignoner
Selleri og andre grønsaker etter eget ønske
Cayennepepper
Paprikapulver
Solsikkeolje
Risnudler dersom man ønsker dette som en del av fyllet.
Fremgangsmеte
Skjær grønnsakene i fine strimler. Riv gulrøttene. Alt stekes lett i en panne og krydres med salt, pepper og cayennepepper og paprikapulver etter eget ønske. Vårrulldeigen (dersom man bruker risplater må disse først legges i bløtt noen minutter) pensles rundt kantene med en blanding av eggeplomme og 1ss vann før grønnsaksblandingen legges på deigen. Det er smart å legge den på diagonalt, så det blir enklere å rulle den sammen. Pass på at vårrullen er godt lukket når den er blitt rullet sammen og stek den i planteolje (jeg foretrekker solsikkeolje) i noen minutter til den er ferdig.
Det er også mulig å fylle vårrullene med risnudler. Da må disse først skjæres opp i lengder på cirka 5 cm og legges i bløtt noen minutter før de legges i vårrullene.
Vårrullene serveres tradisjonelt med søt chilisaus eller sojasaus. Selv liker jeg også å servere de med tzatsiki eller creme fraiche.
No Comments