Verdens beste boller

Verdens beste boller

Servings

1

Cook

2 hr

Ingredienser
200 gr. smør/maragrin
7 dl melk
50 gr søt gjær
2 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1 kg hvetemel

Fremgangsmеte
Smelt smøret, tilsett melk og varm til blandingen er fingervram, 37 gr. Rør gjæren ut i litt i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Arbeid inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve på ett lunt sted til dobbelstr. (40-50 min). Ha deiegen på melet underlag(ikke for mye)og del opp i passe emner, ca 40 boller. Bruk så lite mel som mulig ved utbaking. Legg bollene på brettet , dekk dem til og la de etterheve i ca.30 min. Bollene kan pensles med melk eller sammenpisket egg, husk bare at de da blir fort mørke oppå.
Stekes ved 225 gr i 12-15 min.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite