Servings
3Cook
2 hr 30 minIngredienser
1 pakke kornblanding
(finnes i stort sett alle dagligvare butikker)
1 kg hvetemel
2 pakker/100 gram tørrgjær
1 ss salt
2 ss sukker
13 dl lunket vann
1 dl olivenolje
Fremgangsmеte
Bland alt det tørre først i en stor bakebolle/ballje
Hell i vann og olje
Blades godt!
(Pass på og ikke ha for mye mel i for da blir brødene for harde.)
La deigen heve i ca 3 kvarter
Etterpå deles deigen opp i 3 leiver,
bearbeides litt og has i brødformer, som på forhånd
er smurt med olivenolje.
Så skal brødene heves (så store som du ønsker dem) litt til.
Hvis du har varmlufts ovn kan du la dem heve der på 45 grader til de har hevd seg litt oppfor kanten på brødforma (ca. en halvtime)
Så pensles de med olivenolje (for å unngå at de sprekker)
-Og stekes på 180-200 grader i en time
(til de er gylden brun)
No Comments