Verdens beste kjøttboller

Verdens beste kjøttboller

Servings

4

Ingredienser
1/2 kg. karbonadedeig
1 ts salt
chilikrydder etter smak
nykvernet pepper
hvitløk etter smak
ca. 2 ss vann
1 – 2 ts. potetmel.
(evt. et egg)
Sekefett

Fremgangsmеte
Bland kjøttdeigen med salt og rør til den blir seig. Bland i resten av krydderet, hvitløken og potetmelet. Spe med vann og om du vil; et egg.

Bruk en skje og hendene til å forme kjøttbollene på størrelse med en teskje. Ha et glass med vann ved siden av for å dyppe skeia i. Da kleber ikke farsen seg fast.

Stekes i stekepanne på middels sterk varme til de er passe brune og gjennomstekte.

Det kan være lurt å steke en prøvebolle for å se om det er passe sterkt krydret.

Vil du ha en litt spenstigere smak kan du bruke lammekjøttdeig.

Serveres med en dipp basert på yogurt naturell og mintsaus. Varme pitabrød.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite