Servings
4Ingredienser
1/2 kg. karbonadedeig
1 ts salt
chilikrydder etter smak
nykvernet pepper
hvitløk etter smak
ca. 2 ss vann
1 – 2 ts. potetmel.
(evt. et egg)
Sekefett
Fremgangsmеte
Bland kjøttdeigen med salt og rør til den blir seig. Bland i resten av krydderet, hvitløken og potetmelet. Spe med vann og om du vil; et egg.
Bruk en skje og hendene til å forme kjøttbollene på størrelse med en teskje. Ha et glass med vann ved siden av for å dyppe skeia i. Da kleber ikke farsen seg fast.
Stekes i stekepanne på middels sterk varme til de er passe brune og gjennomstekte.
Det kan være lurt å steke en prøvebolle for å se om det er passe sterkt krydret.
Vil du ha en litt spenstigere smak kan du bruke lammekjøttdeig.
Serveres med en dipp basert på yogurt naturell og mintsaus. Varme pitabrød.