Verdens beste sjokoladekake!

Verdens beste sjokoladekake!

Servings

8

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
BUNN:
– 3 egg
– 3 dl sukker
– 4 1/2 dl hvetemel
– 2 1/2 ts bakepulver
– 2 ts vaniljesukker
– 1 1/2 dl melk
– 150 g smelta smør
– 2 ss kakao

KREM/FYLL:
– 100 g margarin
– 100 g kokesjokolade (lys eller mørk etter smak)
– 1 egg
– melis
– 10 dråper romessens

Fremgangsmеte
BUNN:
– Visp egg og sukker til eggedosis.
– Hell i smelta smør, melk og hvetemel.
– Ha i bakepulver kakao og vaniljesukker
– Smør ei 24 cm bred kakeform (rund), og stek i 30 min på 180 grader C.

KREM/FYLL:
– Smelt smør i en kjele.
– Dra kjelen av plata, og legg i små biter av sjokolade. Rør til du får en jevn røre.
– Ha i egg og rom essens. Rør til ei jevn røre.
– ha i melis. Du må ha i så mye som skal til for at kremen ikke klomper seg mere (dette er en del!) og il kremen får en fast konsistens.

Legg kaka opp-ned på ei rist, avkjøl.
Del bunnen i 2 deler, og fordel kremen i 3 deler. 1 av desse delene skal i midten. Legg kaka på et fat, påfør resten av kremen. Pynt med valgfritt pynt.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply