Vilt gryte

Vilt gryte

Servings

4

Cook

2 hr

Ingredienser
0,75-1,0 kg reinskåret småkjøtt av elg eller hjort
2 store løk
ca. 3-4 dl kremfløyte eller matfløyte
2 s.s rips eller rognebærgele
10 einebær
salt og peppar
sopp (etter eige ynskje)
Kviteseidsmør eller Tine smør

Fremgangsmеte
Smelt smøret i steikepanna
Brun kjøttet på sterk varme, strø på peppar.
Skjær løken i ringar og “blank” den i steikepanna
Ha dette i ei jerngryte saman med fløyte,einebær og gele.
Smak til med salt
La det småkoke lett i 1-1,5t(for å få fram dei gode smakane)
Rør minst mulig, unngå at det vert “ein graut”
Server med mandelpoteter, brokkoli og ein kraftig rødvin.
Heimelaga briskedram (einebærdram)smakar fortreffelig til denne retten.

Velbekomme

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply