Servings
4Cook
2 hrIngredienser
0,75-1,0 kg reinskåret småkjøtt av elg eller hjort
2 store løk
ca. 3-4 dl kremfløyte eller matfløyte
2 s.s rips eller rognebærgele
10 einebær
salt og peppar
sopp (etter eige ynskje)
Kviteseidsmør eller Tine smør
Fremgangsmеte
Smelt smøret i steikepanna
Brun kjøttet på sterk varme, strø på peppar.
Skjær løken i ringar og “blank” den i steikepanna
Ha dette i ei jerngryte saman med fløyte,einebær og gele.
Smak til med salt
La det småkoke lett i 1-1,5t(for å få fram dei gode smakane)
Rør minst mulig, unngå at det vert “ein graut”
Server med mandelpoteter, brokkoli og ein kraftig rødvin.
Heimelaga briskedram (einebærdram)smakar fortreffelig til denne retten.
Velbekomme
No Comments