Servings

4

Ingredienser
Vannbakkelsdeig:

250 g smør
250 g mel
5 dl vann
6 egg

Butterdeig:

500 g hvetemel
500 g smør
2,5 dl vann

Fremgangsmеte
Vannbakkelsdeig:
Varm opp smør, vann og mel, og rør til melet slipper gryten.
Avkjøl og ha i ett egg av gangen.
Slå deigen godt så den blir porøs og lett.

Butterdeig
Arbeid en tredjedel av smøret inn i melet og vannet.Arbeid så den blir seig.
Kjevle deigen ut og legg resten av smøret i en kake i midten.
Brett over deigen fra begge sider og rulles ut 2 ganger, og hviler så 20 minutter på ett kaldt sted.
Dette gjentas 4 ganger.

Kjevle butterdeig ut tynt og skjær opp i strimler på ca 15 cm lengde og 6 cm bredde.
Legg vannbakkels deig på midten.
Legg en lengde butterdeig omkring. Stryk på eggehvite, dryss med finhakkede mandler og melis.
Stekes gyllenbrun.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply