Waleskringle

Waleskringle

Servings

4

Ingredienser
Vannbakkelsdeig:

250 g smør
250 g mel
5 dl vann
6 egg

Butterdeig:

500 g hvetemel
500 g smør
2,5 dl vann

Fremgangsmеte
Vannbakkelsdeig:
Varm opp smør, vann og mel, og rør til melet slipper gryten.
Avkjøl og ha i ett egg av gangen.
Slå deigen godt så den blir porøs og lett.

Butterdeig:
Arbeid en tredjedel av smøret inn i melet og vannet.Arbeid så den blir seig.
Kjevle deigen ut og legg resten av smøret i en kake i midten.
Brett over deigen fra begge sider og rulles ut 2 ganger, og hviler så 20 minutter på ett kaldt sted.
Dette gjentas 4 ganger.

Kjevle ut butterdeigen i en lang strimmel på ca 6 cm bredde. Formes til en kringle på en plate.
Sprut vannbakkelsdeig frem og tilbake på kringla.
Dryss over hakkede mandler og stekes ca 30 minutter.
Glaser med melisglasur.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite