Blog

Skal du pusse opp kjøkkenet?

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold

Vi nordmenn ligger på topp i Europa når det kommer til å pusse opp hjemme. Bare i 2017 brukte vi over 70 milliarder kroner på oppussingsprosjekter. Mye av dette beløpet gikk med til oppgradering av kjøkken og bad.

Spesielt et nyoppusset kjøkken er en drøm for mange. Det er en grunn til at man kaller kjøkkenet for husets hjerte. Her tilbringer vi mye av tiden med familien og rommet er vert for både hverdagsmiddager og festmåltider. Et godt utformet kjøkken er et rom som tar hensyn til alle familiemedlemmenes behov og som gir rom for hygge og kos i fellesskap.

I dag finnes det mange smarte og skreddersydde løsninger for både hvitevarer og oppbevaring, noe som gjør at man kan tilpasse kjøkkenet etter familiens behov. Selv om mange i første omgang velger kjøkken etter utseende, har praktiske løsninger en betydelig innvirkning på hverdagen. Har du et lite kjøkken kan dype skuffer gi deg bedre oversikt og mer oppbevaringsplass enn tradisjonelle skap med hyller.

En idé er å la kjøkkenet bli et flerbruksrom i hjemmet. Har du skolebarn i familen, kan det være lønnsomt med et stort spisebord som fungerer som arbeidsstasjon når de skal gjøre lekser. Kanskje har du også plass til et eget kontorhjørne? Eller en liten lesekrok hvor både barn og voksne kan sitte mens man venter på middag?

Det er ikke alltid det er store grep som skal til. En bedre innredningsløsning kan gjøre mye for et velfungerende rom. Er kjøkkenet derimot utdatert kan det hende du må rive hele kjøkkeninnredningen. I så fall har du en gyllen mulighet til å starte på nytt og virkelig tilpasse rommet etter familiens daglige bruk. Et tips er å arrangere de ulike “arbeidsstasjonene” i en fornuftig rekkefølge. Benken som brukes til oppkutting av råvarer bør for eksempel plasseres i nærheten av søppelsortering og vask. Har du små barn kan det være en idé å lage oppbevaringsrom tilpasset deres høyde.

Alt i alt har du et hav av muligheter. Uansett hvilken løsning du velger, bør du gå for et alternativ som skaper en atmosfære familien vil trives i. Dere skal tross alt tilbringe mange timer sammen i dette rommet.

Her er noen praktiske tips til deg som skal pusse opp kjøkkenet:

  • Planlegg godt før du setter i gang og spør gjerne en fagekspert for gode råd.
  • Åpen eller lukket løsning? En åpen løsning gir en romslig og avslappende atmosfære. I eldre hus er kjøkken og stue ofte separert. Her kan det være verdt det å undersøke om veggen kan tas ned dersom du ønsker en åpen løsning.
  • Avtrekks- eller sirkulasjonsvifte? Avtrekksviften er det mest effektive, men det er ikke alltid det er mulig å installere en slik i boligen.
  • Velg riktig belysning. Lys er viktig for både trivsel og ikke minst arbeidet. Her får du tips til valg av riktig elektriker.
  • Velg en benkeplate som tåler godt bruk, enten det er en plate i marmor, stål eller tre. God benkplass er også avgjørende for et effektivt kjøkken. Gjerne sett inn en kjøkkenøy dersom du har plass.
  • Sett et personlig preg på kjøkkenet. Enten du går for det tradisjonelle hvite eller ønsker å være litt mer leken i fargebruken, bør det gjenspeile menneskene som bor der.

Trenger du lån til oppussing av kjøkkenet?

Å pusse opp kjøkkenet kan fort koste store summer. Både dyre materialer og faghjelp gjør sitt til at prosjektet koster mer enn lommeboken strekker til. En løsning er å skaffe seg et forbrukslån. Disse lånene har langt lavere kostnad enn smålån og kredittkortgjeld og kan brukes til akkurat det du måtte ønske.

Hos Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om pant eller sikkerhet. Søkeprosessen gjøres enkelt på nett gjennom vårt søknadsskjema. Du fyller kun ut et søknadsskjema, så sammenligner vi bankenes lånetilbud for deg. Dermed sparer du både tid og penger som du i stedet kan bruke på oppussingsprosjektet.

Priseksempel: Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Categories

Author

Kosmo Avatar

Share